Voor alle nieuwe leden die nog geloven in "dominantietheorie"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Hier een goed filmpje over "Alpha's"

 

https://www.facebook.com/techinsider/videos/684153135116379/

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Toen ik net mijn hond had geloofde ik dat ook, in elk boek kwam je dit tegen, op tv bij cesar millan moest de hond kalm en onderdanig zijn..., mensen met 'ervaring' vertelden je dit, en als je n hond koopt heeft ineens iedereen ervaring, ook je buurman zegt nog eens dat jij de baas moet zijn enz.. dus je weet van niet beter als je geen kennis hebt. Intussen is Raiko bijna 2jaar bij mij en weet ik al dat hij niet de baas wil zijn als hij bepaald gedrag vertoont. Als hij aan de lijn trekt wil ie bij n geurtje komen, als hij als eerste de deur uitwil is hij enthousiast.. ik heb wel regels. Mijn eigen regels. Zo ga ik als eerste naar buiten, niet omdat hij anders de baas is maar omdat ik dan kan zien wat er op straat gebeurt, vind ik veilig zo. Maak dus gewoon je eigen regels en laat die dominantietheorien los, ik wandel veel meer ontspannen met mijn hond (hij trouwens ook) als ik hem eens de route laat bepalen, laat kiezen wanneer hij wil stoppen om te snuffelen, ik hem laat voorop lopen als ie dat wil. Hij is niet bezig de baas te zijn dan maar is enthousiast.. ik huiver ervan als ik mensen hoor roepen 'foei, voet, foei, voet' een hond hoeft niet naast of achter je te stappen. Als je de regels van je hart toepast gaat het veel beter, ook voor jullie onderliggende band. Mijn hond mag bvb laten weten als ie iets niet fijn vind, hij gromt dan, dan ga ik niet 'hoger proberen staan' dan zegt ie : dit vind k niet leuk, k haal hem dan uit de situatie (als het naar iets of iemand of andere hond is) of stop met wat ik doe als het naar mij is, dat doet ie niet vaak, maar is al eens gebeurt, dan ga ik het conflict niet aan, hij laat het me netjes weten, als hij wat doet wat me niet aanstaat laat ik het hem ook netjes weten. Ik vertrouw mijn hond op die manier, liever dat ie waarschuwt dan zomaar bijt. Jammer dat op nog veel hondenscholen communicatie zoals grommen word aanzien als aggressie en dominantie en je het dus niet mag toelaten.. je moet wel je regels hebben want een hond weet graag wat mag en niet mag, bvb op de bank liggen, welke ruimtes mag hij in in het huis? Wat mag wel, wat mag niet.. maar dat geven we aan onze kinderen ook en dat doen we ook niet omdat kinderen anders de baas zijn maar omdat het voor elk gezinslid duidelijk is als er regels zijn

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Er zijn nog heel veel mensen die er in geloven.

Wordt ook nog steeds aangeleerd in clubs en door sommige Gt's.

Veel meer dan we denken...

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

" Er zijn nog heel veel mensen die er in geloven.
Wordt ook nog steeds aangeleerd in clubs en door sommige Gt's.
Veel meer dan we denken... "

 Idd, las daarnet nog op Facebook een vraag aan iemand hoe ze mooi kon wandelen met haar hond, daar zit dan een 'gedragstherapeut'  die al bij velen daar langs geweest is thuis bij de mensen op fb te verkondigen dat regels discipline en grenzen en beperkingen het belangrijkste is, daarna pas affectie, de hond moet werken voor alles, hij eerst 20min aan de voet moet, dan 10min mag snuffelen en dan weer 20min voet..  want jij bent de baas en bepaalt alles. Ze heeft een opleiding gevolgd bij cesar millan, zegt genoeg....

 

Het probleem was dat hij rondjes draait, enorm trekt, zot is... Dat gaat niet beter worden door hem met een sliplijntje aan de voet te houden...

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Gelukkig zijn hier nooit mensen geweest die aanraden om zo met je hond om te gaan op de dominantie manier. Op de puppie cursus leerde we te communiceren met de hond in plaats van te comanderen. Zo hebben wij een wederzijdse respect voor elkaar en zijn vrienden voor het leven die voor elkaar door het vuur gaan. Zij doet alles voor mij en ik doe ook alles voor haar. Daar zijn geen woorden voor nodig. Een blik zegt genoeg.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik heb zelf ook lang in dominantie geloofd, maar zelfs op school (mbo dier & gedrag) hebben ze mij anders geleerd. Ik heb het filmpje niet gekeken, wel even naar de comments eronder gekeken. Man man man wat zijn er toch onverschillige mensen, die het allemaal altijd zelf het beste weten. 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Ik heb zelf ook lang in dominantie geloofd, maar zelfs op school (mbo dier & gedrag) hebben ze mij anders geleerd. Ik heb het filmpje niet gekeken, wel even naar de comments eronder gekeken. Man man man wat zijn er toch onverschillige mensen, die het allemaal altijd zelf het beste weten.  "

 Inderdaad, maar ze willen blijven geloven dat hun hond op een wolf lijkt. 

Blijkbaar gaf die Mech theorie mensen een gemakkelijke gebruiksaanwijzing om hun honden op te voeden.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Mijn zus en zwager waren laatst hier en toen 1 van mijn honden vervelend was deed mijn zwager ook zon "dominante" handeling. (Welke ga ik verder niet op in) 

 

Heb hem rustig uitgelegt dat die "straf" averechts werkt.

 

Toen kreeg ik terug: jamaar bij wolven gaat het ook zo.

 

Ik zei: in die theorie stammen wij van apen af, maar ik bekogel jou toch ook niet met mijn poep omdat zij dat ook doen? 

 

En dat argument ga ik voortaan altijd gebruiken want ineens snapten ze het. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

jamaar bij wolven gaat het ook zo.
 
Ik zei: in die theorie stammen wij van apen af, maar ik bekogel jou toch ook niet met mijn poep omdat zij dat ook doen? 
 
En dat argument ga ik voortaan altijd gebruiken want ineens snapten ze het.  "

 haha goeie

 

en zelfs over wolven zal hij erg weinig weten zo te lezen, een wolvenroedel is gewoon een vader en moederwolf en hun jongen van verschillende leeftijd, die eigenlijk vredig met elkaar omgaan.

honden page profiel lyannelyanne 2 doggies

honden foto van lyanne

Ik vind de betekenis van dominantie in het filmpje een beetje jammer.

Niemand zou mogen schreeuwen tegen een hond. Dat is ook geen echte leider. De roedelleider zijn, om het zo maar even te zeggen, betekend leiding geven aan je hond. Daar is niks mis mee. 

Duidelijke regels en regelmaat, als baasje bepaal je de regels wat er mag en niet mag in je huis en je laat je niet mee sleuren over straat. Dit betekend voor mij een roedelleider zijn (de meer dominante ).

Zoals CM zegt kalm en assertief zijn en nooit boos worden op je hond (dus ook niet schreeuwen zoals wordt gezegd in deze video).

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  haha goeie
 
en zelfs over wolven zal hij erg weinig weten zo te lezen, een wolvenroedel is gewoon een vader en moederwolf en hun jongen van verschillende leeftijd, die eigenlijk vredig met elkaar omgaan. "

Ja inderdaad.. Dat ga ik m niet eens proberen uit te leggen. 

Ik stuur martine's filmpie wel ff door. ^^

 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

"
Zoals CM zegt kalm en assertief zijn en nooit boos worden op je hond (dus ook niet schreeuwen zoals wordt gezegd in deze video). "

 (sorry voor de andere leden dat het over CM gaat, maar hij is een heel goed voorbeeld van hoe het eigenlijk niet moet)

 

CM past wel degelijk sommige dominantie regels toe die tijdens de rangordeperiode van toepassing waren:

-honden op de grond plat leggen

-honden moeten achter hem wandelen, nooit voor hem

-hijzelf is altijd de "dominant one", de "pack leader", allesoverheersend.

-totaal geen gevoel over de toestand van angst waarin een hond zich bevind (in de oudere filmpje toch)

-die honden één voor één laten eten voor het oog van de anderen.

(deden wij vroeger ook omdat we er toen van uit gingen dat we "de rangorde moesten aanhouden", de laagst geplaatste hond moest het langste wachten op zijn eten)

-gebruik van elektrische band en stropketting

Enz, er zijn nog tal van andere voorbeelden.

 

Neen CM is echt geen goed voorbeeld van een goed bijgeschoolde hondentherapeut.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik ben het absoluut niet eens met alles wat CM doet hoor. Maar dat kalme heeft wel degelijk wat (niet de manier waarop hij de kalmte afdwingt natuurlijk). En ik vind hoe hij met een roedel kalme honden werkt om andere honden te "rehabiliteren" ook wel wat hebben.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik ben het ook totaal niet eens met die hele dominantie theorie... maar ik vind ook weer niet dat je een té erge vriend moet zijn van je hond. Soms zie ik mensen die hun hond haast smeken om te gaan zitten.. die hond neemt het hele gezin over en gaat dan bepalen wat er gebeurd. Niet omdat hij dominant is maar omdat er totaal géén regels en structuur zijn. Honden hebben dat toch nodig dus gaan ze het zelf maar verzinnen... de baas wordt dan de slaaf van de hond en zo moet het ook weer niet zijn. 

 

Hier thuis hebben we een goede balans tussen baas van Puk zijn, vriend van Puk zijn en Puk die de eigenwijze beagle mag zijn. 

 

Mooi voorbeeld vind ik zelf...

Het loslopen... Puk kan alleen los bij ons in het park(bossen is teveel wild en loopt ze écht weg) en soms heeft ze het gewoon nodig om die eigenwijze beagle te zijn. Vanuit ons (de baas) krijgt ze duidelijke regels mee: niet verder dan de uitgangen en nétjes honden benaderen of negeren als ze geen contact willen. Wij (als vriend) staan haar dan toe om binnen de grenzen van het park gewoon even beagle te zijn. Soms loopt ze weg en luistert niet... laat maar even gaan want dat heeft ze ook nodig... zichzelf kunnen zijn! 

Laat Puk soms maar even denken dat ze de baas 'te slim af is'. Daar wordt zij weer heel gelukkig van, kan even haar beagle gedrag eruit gooien en is zo een hond die perfect in balans is. Die niet gaat zoeken om alsnog haar beagle gedrag kwijt te kunnen of gefrustreerd is omdat ze het niet kwijt kan... 

 

Natuurlijk kan ik haar met veel onderdrukking en agressie laten luisteren als een herder maar het is een beagle... en die moet ze gewoon lekker kunnen zijn binnen míjn grenzen en regels. 

 

Ik denk altijd zo.. in overleg is er veel mogelijk, maar ik heb altijd het laatste woord. Soms krijgt ze haar eigen zin en soms moet ze luisteren. 

 

Tot nu toe werkt dit met Puk perfect. Bij haar vorige baasjes sloopte ze van alles en zette de boel op stelten als ze van huis waren en hier heeft ze dat nog nooit gedaan. 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" . En ik vind hoe hij met een roedel kalme honden werkt om andere honden te "rehabiliteren" ook wel wat hebben. "

 Inderdaad, de honden samen zetten gelijk een groep wolven om ze terug "gezond" te maken.

Werkt nog steeds, net als 40 jaar geleden, op de fantasie.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ben een absolute tegenstander van de dominantietheorie, en ik ga zelf volstrekt anders om met m'n honden, maar toch vind ik dit een te eenzijdig filmpje.

Het is niet omdat iemand gelooft in hierarchische structuren, dat ie gaat roepen en gillen op z'n hond, en dat de hond bang is van z'n mens.

Je kan geloven in de dominantietheorie en toch heel waardig met je hond omgaan.

Net zoals je een tegenstander van deze theorie kan zijn, en je je hond helemaal niet zo fijn behandelt.

 

Hoewel ik mezelf daar nergens in herken, heb ik toch geleerd dat er mensen zijn die hierarchische structuren nodig hebben om duidelijk over te komen. Het is voor henzelf een houvast en een noodzaak in hun dagdagelijkse leven, ook in hun andere relaties (met mensen). Dan vind ik het eigenlijk niet zo erg dat ze dit ook doortrekken naar hun relatie met een hond, omdat het deel uitmaakt van wie ze zijn en hoe ze de wereld benaderen. 

 

Waar ik wél over val bij de dominantietheorie, is het wantrouwen wat om de hoek loert. De theorie leent zich makkelijk om te gaan denken in termen van constante strijd. Als dàt gebeurt, dan vind ik dat jammer.

Want m.i. moet de basis van een goeie relatie vertrouwen zijn, en niet achterdocht.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Ik ben een absolute tegenstander van de dominantietheorie, en ik ga zelf volstrekt anders om met m'n honden, maar toch vind ik dit een te eenzijdig filmpje.
Het is niet omdat iemand gelooft in hierarchische structuren, dat ie gaat roepen en gillen op z'n hond, en dat de hond bang is van z'n mens.
Je kan geloven in de dominantietheorie en toch heel waardig met je hond omgaan.
Net zoals je een tegenstander van deze theorie kan zijn, en je je hond helemaal niet zo fijn behandelt.
 
Hoewel ik mezelf daar nergens in herken, heb ik toch geleerd dat er mensen zijn die hierarchische structuren nodig hebben om duidelijk over te komen. Het is voor henzelf een houvast en een noodzaak in hun dagdagelijkse leven, ook in hun andere relaties (met mensen). Dan vind ik het eigenlijk niet zo erg dat ze dit ook doortrekken naar hun relatie met een hond, omdat het deel uitmaakt van wie ze zijn en hoe ze de wereld benaderen. 
 
Waar ik wél over val bij de dominantietheorie, is het wantrouwen wat om de hoek loert. De theorie leent zich makkelijk om te gaan denken in termen van constante strijd. Als dàt gebeurt, dan vind ik dat jammer.
Want m.i. moet de basis van een goeie relatie vertrouwen zijn, en niet achterdocht. "

 Ik denk dat jij al weer van de volgende generatie bent.

 

Ons werd toen echt aangeleerd (op hondenscholen en cursussen) dat honden inderdaad een dagelijkse strijd voerden om "in rang boven hun eigenaar te komen" door bepaalde handelingen uit te voeren.

Dat de hele hond heropgevoed moest worden als ie dergelijk "dominante handelingen" deed: de hele opvoeding werd dan in vraag gesteld, alleen maar als de hond vb tegen mensen opsprong of tegen andere honden uitviel.

Onze honden (vooral in het wereldje van de werkhonden)waren dan ook bijna vijanden die de hele dag zogezegd bezig waren om baas over ons te worden.

Beste was dan om de driloefeningen die je in de hondenclubs leerde met je hond doen en als ie die goed uitvoerde dacht men toen dat "de hond zijn plaats in de hiërarchie weer even zou kennen". 

Dat was de rode draad tijdens het Mech/dominantietheorie.

En die zweeft nog steeds rond....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ons werd toen echt aangeleerd (op hondenscholen en cursussen) dat honden inderdaad een dagelijkse strijd voerden om "in rang boven hun eigenaar te komen" door bepaalde handelingen uit te voeren.
Dat de hele hond heropgevoed moest worden als ie dergelijk "dominante handelingen" deed: de hele opvoeding werd dan in vraag gesteld, alleen maar als de hond vb tegen mensen opsprong of tegen andere honden uitviel.
Onze honden (vooral in het wereldje van de werkhonden)waren dan ook bijna vijanden die de hele dag zogezegd bezig waren om baas over ons te worden.
Beste was dan om de driloefeningen die je in de hondenclubs leerde met je hond doen en als ie die goed uitvoerde dacht men toen dat "de hond zijn plaats in de hiërarchie weer even zou kennen". 
Dat was de rode draad tijdens het Mech/dominantietheorie.
En die zweeft nog steeds rond.... "

 Oh, maar dat ontken ik niet hoor. Ik heb zelf hele nare ervaringen met de dominantietheorie, en zal deze theorie nooit toepassen/verdedigen.

Maar ik vind het in dit filmpje niet goed belicht. Ik denk niet je veel mensen zal overtuigen als je 'een dominante positie aannemen' gelijk stelt met 'roepen en tieren op je hond zodat ie bang is'. Dat vind ik geen eerlijke voorstelling. 

Net zoals ik het zelf niet kan apprecieren als een positieve opvoeding zonder enige nuance wordt afgeschilderd als een 'stop je hond vol koekjes-methode'. 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

" Ik ben een absolute tegenstander van de dominantietheorie, en ik ga zelf volstrekt anders om met m'n honden, maar toch vind ik dit een te eenzijdig filmpje.
Het is niet omdat iemand gelooft in hierarchische structuren, dat ie gaat roepen en gillen op z'n hond, en dat de hond bang is van z'n mens.
Je kan geloven in de dominantietheorie en toch heel waardig met je hond omgaan.
Net zoals je een tegenstander van deze theorie kan zijn, en je je hond helemaal niet zo fijn behandelt.
 
Hoewel ik mezelf daar nergens in herken, heb ik toch geleerd dat er mensen zijn die hierarchische structuren nodig hebben om duidelijk over te komen. Het is voor henzelf een houvast en een noodzaak in hun dagdagelijkse leven, ook in hun andere relaties (met mensen). Dan vind ik het eigenlijk niet zo erg dat ze dit ook doortrekken naar hun relatie met een hond, omdat het deel uitmaakt van wie ze zijn en hoe ze de wereld benaderen. 
 
Waar ik wél over val bij de dominantietheorie, is het wantrouwen wat om de hoek loert. De theorie leent zich makkelijk om te gaan denken in termen van constante strijd. Als dàt gebeurt, dan vind ik dat jammer.
Want m.i. moet de basis van een goeie relatie vertrouwen zijn, en niet achterdocht. "

 Dit dus eigenlijk. 

 

Alhoewel ik er wel aan toe moet voegen dat er ook honden zijn die hier heel erg veel behoefte aan hebben, die structuur. Ben ik wel eens zwaar de mist mee in gegaan. 

 

Overigens geloof ik niet in dat soort theorieën maar loop wel eens te bléren tegen mijn hond. Die geen spier vertrekt... Wat dan vast wel weer zal komen omdat we niet in die theorie geloven.  Onzin allemaal. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik vind dit allemaal een beetje  ..moeilijk .

 

Een hond, mijn honden hadden toch wel duidelijk structuur nodig. Wisten wat mocht en niet mag.  

Ik respecteer als Lance gromt en iets kenbaar maakt...

maar puntje bij paaltje ben ik het baasje en zal hij moeten luisteren.

Ik ga hem niet VRAGEN of hij aub dit zó wilt doen in t vervolg, ik geef iets aan en beloon of straf om mijn zin erin te krijgen.

Straffen met boze stem uiteraard. 

 

Nooit problemen gehad hoor

 

 

 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Ik vind dit allemaal een beetje  ..moeilijk .
 
Een hond, mijn honden hadden toch wel duidelijk structuur nodig. Wisten wat mocht en niet mag.  
Ik respecteer als Lance gromt en iets kenbaar maakt...
maar puntje bij paaltje ben ik het baasje en zal hij moeten luisteren.
Ik ga hem niet VRAGEN of hij aub dit zó wilt doen in t vervolg, ik geef iets aan en beloon of straf om mijn zin erin te krijgen.
Straffen met boze stem uiteraard. 
 
Nooit problemen gehad hoor
 
 
  "

 Hihihi Anny hier moest ik n beetje om lachen 

Dat is toch ook niet de dominantie theorie? 

 

Als jij de dominantie theorie zou gebruiken in je opvoeding bij Lance dan zou Lance altijd strak naast je moeten lopen, jij eet eerst en Lance eet laatst, jij mag eerst naar buiten, daarna Lance. 

Lance mag niet blij zijn als bezoek binnenkomt dan doe je *Tjst!!* en tikt m in zn zij. 

Etc.. Etc.. 

 

Dat doe jij toch allemaal niet?

 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 1 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik vind het persoonlijk wel jammer dat mensen zo negatief ingaan op die dominantie 'theorie'...

 

Als je hem op een goede manier gebruikt en je eigen gezonde verstand gebruikt is de theorie helemaal zo slecht nog niet  

 

Dus ik zou de nieuwelingen (mochten die dit al lezen) vooral aanraden NIET te luisteren naar dit topic en zelf uit te vinden welke manier van training bij hun en hun hond(en) past

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

"  Hihihi Anny hier moest ik n beetje om lachen 
Dat is toch ook niet de dominantie theorie? 
 
Als jij de dominantie theorie zou gebruiken in je opvoeding bij Lance dan zou Lance altijd strak naast je moeten lopen, jij eet eerst en Lance eet laatst, jij mag eerst naar buiten, daarna Lance. 
Lance mag niet blij zijn als bezoek binnenkomt dan doe je *Tjst!!* en tikt m in zn zij. 
Etc.. Etc.. 
 
Dat doe jij toch allemaal niet?
  "

 Whahahaha neen gelukkig niet....alleen Tsjst tsjst en tik op het hoofd hier op t forum 

 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Ik vind het persoonlijk wel jammer dat mensen zo negatief ingaan op die dominantie 'theorie'...
 
Als je hem op een goede manier gebruikt en je eigen gezonde verstand gebruikt is de theorie helemaal zo slecht nog niet  
 
Dus ik zou de nieuwelingen (mochten die dit al lezen) vooral aanraden NIET te luisteren naar dit topic en zelf uit te vinden welke manier van training bij hun en hun hond(en) past "

Nu weten we gelukkig al bijna 20 jaar dat honden worden geboren met een natuurlijke vaste rangorde tov andere honden (die niks met mensen te maken heeft; alleen tov elkaar). Die rangorde kan niet veranderen door bepaalde handelingen, dus honden zijn er absoluut niet mee bezig.

Wat is er in hemelsnaam dan goed aan om, ondanks de bewezen onderzoeken, toch nog te willen blijven geloven in die oude rangordetheorie? Niet willen toegeven dat het fout was? 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Ik vind het persoonlijk wel jammer dat mensen zo negatief ingaan op die dominantie 'theorie'...
 
Als je hem op een goede manier gebruikt en je eigen gezonde verstand gebruikt is de theorie helemaal zo slecht nog niet  
 
Dus ik zou de nieuwelingen (mochten die dit al lezen) vooral aanraden NIET te luisteren naar dit topic en zelf uit te vinden welke manier van training bij hun en hun hond(en) past "

 Mee eens. 

Ik smijt echt niet met mijn honden, ik schreeuw niet en geef ze geen tikken. Maar door iets meer te tonen dat ik beslis wanneer wat gebeurd (er moet gevraagd of er op de bank gezeten mag worden, ik begroet eerst het bezoek etc) hebben mijn honden een stuk meer rust. Ze zijn rustiger wanneer er bezoek komt (ze wilden nog wel eens tekeer gaan, uit enthousiasme), of ze stonden voor het raam te dansen. De honden weten waar ze aan toe zijn, dus zijn rustiger. Het is in huis rustiger.... en ik ben rustiger haha 

Het is geen pure dominantie theorie, maar ik vind zeker wel belangrijk dat de honden weten wie de baas is. Maar wel met behulp van positief opvoeden.

Wat jij zegt; iedereen moet uitzoeken wat voor hen werkt. 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Nu weten we gelukkig al bijna 20 jaar dat honden worden geboren met een natuurlijke vaste rangorde tov andere honden 

Gelukkig weet ik dit al 20 jaar niet…. 

Hoe kan een hond nu geboren worden in een vaste orde t.o.v. andere honden… hij heeft nog geen enkel besef van de wereld om hem heen, waar zou in hemelsnaam die 'orde' vandaan komen? Over welke honden heb je 't dan? Zijn broers en zussen? Zijn moeder? De honden vd fokker? Wat als ie dan vreemde honden tegenkomt, ook allemaal 'geboren in een vaste orde'? Krijg je dan ontelbare 'ordes' door elkaar? 

 

honden page profiel luzluz 2 doggies

honden foto van luz

" Gelukkig weet ik dit al 20 jaar niet…. 
Hoe kan een hond nu geboren worden in een vaste orde t.o.v. andere honden… hij heeft nog geen enkel besef van de wereld om hem heen, waar zou in hemelsnaam die 'orde' vandaan komen? Over welke honden heb je 't dan? Zijn broers en zussen? Zijn moeder? De honden vd fokker? Wat als ie dan vreemde honden tegenkomt, ook allemaal 'geboren in een vaste orde'? Krijg je dan ontelbare 'ordes' door elkaar? 
  "

 Hoe kan een kip het?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Hoe kan een kip het? "

 Een kip?

Denk je dat een hond leeft als een kip? In een pikorde?

Neeeeeuuuh!

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Ja, maar eens studies van opzoeken.

 

o.a. Raymond Coppinger, maar er zijn er nog andere.

Naar aanleiding van die studies is Mech zijn hele theorie in duigen gevallen.

 

Studies zijn al bijna 20 jaar oud, maar het wil maar heel stilletjes binnen druppelen bij hondeneigenaren.

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Vooral erg grappig (en best wel een beetje kansloos) hoe de topicstarter heel duidelijk haar mening laat doorschemeren in het topic... iedereen mooi 3 doggies geven en diegene die er tegenin gaan op een beargumenteerde manier krijgt 1 doggie  

 

Niet dat ik er iets om geef, maar het valt wel op!

 

Gelukkig zijn het meer mensen met mij eens, ook te zien aan de leuke geheime plusjes

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Puppy spuugt wit slijm
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^